streda 11. februára 2009

Porovnávanie spotrebiteľských informácií v oblasti finančných služieb

Finančné produkty na trhu sú pre spotrebiteľov veľmi komplikované a neprehľadné. Bežný spotrebiteľ ich nevie porovnávať, pretože poskytovatelia finančných služieb používajú rôzne mená pre rovnaké produkty a skladajú balíky služieb s rôznorodými službami, poplatkami, a tým aj výslednými cenami.

Preto Európska komisia pre spotrebiteľov v nových členských štátoch podporila projekt „Porovnávanie spotrebiteľských informácií z oblasti finančných služieb“. Výsledným produktom bude webová stránka, kde spotrebitelia budú môcť porovnať rôzne finančné produkty a získavať praktické rady a odporúčania na finančnom trhu. Na projekte participuje 8 európskych spotrebiteľských organizácií z Bulharska, Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rumunska, Slovenska, Slovinska: Odborným garantom projektu je Stiftung Warentest z Nemecka.

Webová stránka bude obsahovať informácie s údajmi o vybraných finančných produktoch, ktorými na úvod budú bežné účty, hypotéky, kreditné karty. Na stránke nájdu spotrebitelia tiež užitočné informácie o finančných produktoch, jednoduché kalkulátory a najhodnotnejšie závery z projektu - porovnávaciu tabuľku o skutočných bankových poplatkoch. Webová stránka bude v siedmich národných mutáciách, avšak nielen v rozličných jazykoch, ale tiež s rôznou štruktúrou dát.

Asociácia spotrebiteľských subjektov Slovenska ako národný partner projektu na Slovensku v rámci projektu rozvíja komunikáciu s Národnou bankou Slovenska, Ministerstvom financií SR, Ministerstvom spravodlivosti SR, Slovenskou bankovou asociáciou a Bankovým ombudsmanom.

Asociácia spotrebiteľských subjektov Slovenska vyjadruje ľútosť nad tým, že do dobrovoľnej spolupráce sa prihlásili iba tri banky – Československá obchodná banka, Slovenská sporiteľňa a Citibank Slovakia. Bez dobrovoľnej účasti všetkých slovenských bánk nebude možné zverejniť všetky údaje potrebné k porovnávaniam finančných služieb a spotrebiteľ nebude mať možnosť komplexne porovnať vybrané služby.

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Ponúkame súkromné, obchodné a osobné pôžičky s veľmi nízkymi ročnými úrokovými sadzbami až 2% v priebehu jedného roka až 50 rokov splátkového obdobia kdekoľvek na svete. Ponúkame úvery od 5 000 do 100 miliónov USD. Naše pôžičky sú dobre poistené, pretože maximálna bezpečnosť je našou prioritou. Strácate spánok v noci, keď sa obávate, ako získať oprávneného veriteľa? Kousáš si nechty rýchlo? Namiesto toho, aby vás zasiahli, kontaktujte Dr. Alexandra CarlosHome Loan (úverové služby), špecialistov, ktorí pomáhajú zastaviť zlú úverovú históriu, nájsť riešenie, ktoré víťazstvo je naším poslaním. E-mail: info.alexandrecarlos@gmail.com ALEBO Whatsapp +2348107996445 Žiadatelia musia vyplniť prihlášku po úvere

FORMULÁR ŽIADOSTI O ÚVERY

PREFIX (MR, MR, MS, DR., Atď.)
Vaše meno a priezvisko:
Tvoj email :
Vaše telefónne číslo:
Vaša adresa:
Tvoje mesto :
Štát / provincia:
krajina :
sex:
Dátum narodenia:
Máte účet? :
Žiadali ste predtým? :
Požadované množstvo úveru:
Dĺžka úveru:
Účel úveru:
Pošlite mi naskenovanú kópiu vášho ID:
Meno veriteľa: Dr Alexandre Carlos.
Pôžička E-mail: info.alexandrecarlos@gmail.com
S pozdravom,
Dr Alexandre Carlos.

lapo microfinance povedal(a)...

V LAPO MICROFINANCE Ponúkame pôžičky fyzickým osobám, spoločnostiam a partnerským organizáciám s úrokovou sadzbou 2% ročne. Potrebujete naliehavú pôžičku na začatie podnikania, dlhové pôžičky? Kúpite si auto alebo dom? Ak áno, nemusíte sa obávať, pretože ponúkame všetky typy úverov za nízku a prijateľnú sadzbu 2%, bez zabezpečenia a bez kontroly kreditu. Minimálna suma, ktorú si môžete požičať, je 5 000,00 USD, maximálne však 10 miliónov USD. (ODPOVEĎ NA MAIL: lapofunding960@gmail.com ,, S pozdravom)