streda 6. mája 2009

Čo sa môže stať ak nesplácate úver

Pani X. Y. je invalidnou dôchodkyňou. Zobrala si spotrebný úver z nemenovanej banky vo výške 25 000 Sk (829,85 EUR). Po určitom období sa dostala do situácie, kedy nebola schopná úver splácať. Za čas, kedy predmetný úver nesplácala jej úroky z omeškania narástli na 120 EUR. Okrem toho banka požiadala exekútora o riešenie predmetnej pohľadávky, čím sa náklady spojené s uplatnením pohľadávky vyšplhali na sumu 957,69 EUR. Čiže celkovo sa z úveru 829,85 EUR stal úver vo výške 1 929,02 EUR, čím sa predmetný úver viac ako zdvojnásobil.
Neskôr dal exekútor príkaz Sociálnej poisťovni s tým, aby mesačne zrážala z invalidného dôchodku pani X. Y. sumu 90,96 EUR.
Po určitej dobe, čo Sociálna poisťovňa zrážala z invalidného dôchodku pani X. Y. spomínanú sumu, dal exekútor ďalší príkaz, a to na zablokovanie všetkých účtov pani X. Y. Keďže spomínaná invalidná dôchodkyňa mala iba jeden bežný účet, na ktorý jej chodil jediný zdroj príjmov, a to invalidný dôchodok, zostala tak bez akýchkoľvek finančných prostriedkov na pokrytie základných životných potrieb.
Jedinou možnosťou bolo požiadať Sociálnu poisťovňu o výplatu invalidného dôchodku do vlastných rúk prostredníctvom Slovenskej pošty. Keďže Sociálna poisťovňa potrebuje na takýto úkon minimálne 60 dní, pani X. Y. bola takmer 4 mesiace bez akýchkoľvek finančných prostriedkov.

1 komentár:

Favor Roland povedal(a)...

Aké sú vaše finančné potreby? Poskytujeme pôžičky od minimálne 7 000 USD do maximálne 900 000 000,00 USD s pohodlným trvaním, ktoré sa pohybuje od 1 do 25 rokov pri veľmi zníženej úrokovej sadzbe 3%. Kontaktujte nás e-mailom: mrfrankpoterloanoffer@gmail.com
Ďakujeme a tešíme sa na vašu rýchlu odpoveď.
S pozdravom,