streda 6. mája 2009

Poistenie úveru v Nemecku-Poistenie pohľadávok

Poistenie dlžného zostatku má často zmysel. V prípade smrti následkom úrazu prevezme takéto poistenie splatenie hypotekárneho úveru. Napriek strate finančných príjmov majú pozostalí nárok na ponechanie tejto nehnuteľnosti.
Finančný test porovnal ponuky 29 poistení a hovorí o tom, kde je ponúkaná výhodná ochrana.

Ochrana v prípade smrti

Poistenia dlžného zostatku sú zvláštne zmluvné poistenia v prípade životných rizík. Kto má poistenie s dostatočne vysokým krytím v prípade smrti následkom úrazu, nepotrebuje už zvláštne poistenie dlžného zostatku. Často je však ochrana v prípade smrti následkom úrazu nepostačujúca na to, aby bol dostatočne zaistený životný štandard pozostalých na určité časové obdobie. Keďže väčšia časť sumy je nutná na splatenie hypotéky, dostanú sa pozostalí do finančnej núdze.

Služby na mieru

Ideálne je také poistenie dlžného zostatku/ dlžnej pohľadávky, ktoré splatí banke celú pôžičku. Pravidlom je, že najskôr dlžná suma klesá pomaly a neskôr rýchlejšie. Dôvodom takéhoto postupu je, že pre väčšinu hypotekárnych úverov je stanovená pevná splátka. Na začiatku splácania pôžičky pripadá väčšia časť splátky na zaplatenie úrokov. Až s klesajúcou dlžnou sumou stúpa splácaný podiel. Celá rada poisťovateľov ponúka iba poistenie dlžného zostatku so zároveň klesajúcou poistnou sumou. Následok: poistná suma často nevystačí ku kompletnému splateniu pôžičky.

Mohutné cenové rozdiely

Odporúčame poisťovacie listy s možnosťou každoročného prispôsobenia poistnej čiastky v splátkovom kalendári. Takéto poisťovacie listy boli poskytnuté v ponuke 16 z 29 poistiteľov. Cenové rozdiely u týchto ponúk boli veľmi veľké. Pre porovnanie: výhodná ochrana stojí 661 eur (ženy), 863 eur (muži), Axa požaduje 1979 eur (ženy) a 3334 eur (muži).
Tipy

- Výber: Dôležité je vhodné poistenie dlžnej sumy. Nemusíte ho však uzatvárať vo vašej banke, pretože dané ponuky môžu byť príliš drahé. Vyžiadajte si ponuky od viacerých poisťovateľov skôr, než si stanovíte s bankou podmienky pre stavebný úver. Potom môžete lepšia jednať, ak vám banka ponúkne takéto poistenie.
- Poistná suma: Vyberte si takú zmluvu, pri ktorej sa prispôsobí poistná suma dlžnej sume. V prípade zmluvy s lineárne klesajúcou poistnou sumou nepostačí vyplatená suma na splatenie zostatku dlhu.
- Existujúca zmluva: Pokiaľ už máte uzavreté životné úrazové poistenie, overte si, či finančná ochrana postačí aj na splatenie stavebného úveru. Ak nebude postačovať, skúste ju zvýšiť alebo doplniť o poistenie dlžnej sumy.
- Nezamestnanosť: vyhýbajte sa poisteniam, ktoré prevezmú splácanie v prípade nezamestnanosti, pretože rôzne klauzuly obmedzujú poistnú ochranu.

2 komentáre:

Favor Roland povedal(a)...

Aké sú vaše finančné potreby? Poskytujeme pôžičky od minimálne 7 000 USD do maximálne 900 000 000,00 USD s pohodlným trvaním, ktoré sa pohybuje od 1 do 25 rokov pri veľmi zníženej úrokovej sadzbe 3%. Kontaktujte nás e-mailom: mrfrankpoterloanoffer@gmail.com
Ďakujeme a tešíme sa na vašu rýchlu odpoveď.
S pozdravom,

Anonymous povedal(a)...

Čaute chlapci, chcel by som sa veľmi pekne poďakovať spoločnosti LAPO MICRO FINANCE, ktorá mi poskytla pôžičku na lekárske ošetrenie môjho chorého dieťaťa. Som veľmi rád, že som dnes stretol LAPO. Ak potrebujete súrnu pôžičku, kontaktujte ich e -mailom: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014